Kundeservice 43 425 425 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Et lastbilkørekort giver store muligheder

Hos DEKRA i Hillerød kan du på blot få måneder tage dit lastbilkørekort. Desuden er der ingen ventetid på opstart af kurset, og du kan derfor hurtigt komme i gang med at tage et stort kørekort – med store muligheder i fremtiden.

Over de kommende år vil transportbranchen nemlig mangle flere tusinde chauffører. Det åbner derfor op for gode muligheder, hvis du vælger at tage et lastbilkørekort hos DEKRA i Hillerød. Her er du nemlig sikret et godt kursus med engagerede undervisere og opdateret undervisningsmateriale.

Tilmeld dig direkte online her

Hvor vil du hen?

Som lastbilchauffør kan du både køre korte og lange strækninger, hvilket kan være inden for eller uden for Danmarks grænser. Desuden kan du vælge at bygge videre på dit lastbilkørekort med efteruddannelse. Du kan dog også vælge at søge arbejde direkte, efter du har taget dit kørekort. Der er derfor rigeligt med veje at tage, og ligegyldigt hvilken du vælger, så er du mere end velkommen hos DEKRA.

Hvem kan tage kørekort til lastbil?

For at kunne tage kurset hos DEKRA i Hillerød må du ikke have nogen bevidsthedsforstyrrende sygdomme. Dit syn skal derudover være tilstrækkeligt enten naturligt eller ved brug af kontaktlinser eller briller. Tilstrækkeligt syn svarer til maks. 0,5 på det dårligste øje og maks. 0,8 på det bedste øje.

Herudover skal du kunne gennemføre testen ”Prøve i dansk 2” på tilfredsstillende vis.

Du skal som minimum være 18 år for at påbegynde kurset. Dernæst skal du have kørekort til almindelig bil. Hvis du kun er 17 år, har du mulighed for at tage kurset, blot du når at fylde 18 år, inden den første prøve afholdes. Dette er teoriprøven.

Hvad du får på kurset

Når du tager dit lastbilkørekort hos DEKRA, afhænger kursuslængden af din alder. Hvis du er mellem 18 og 21 år, vil kurset tage 50 dage. Hvis du derimod er fyldt 21 år, tager kurset blot 30 dage.

På kurset kommer du både til at lære at føre lastbilen på sikker vis, men du får også en stor viden omkring de regler og den lovgivning, der relaterer sig hertil. Kurset er derfor både meget praktisk og teoretisk orienteret.

Efter du har taget dit kørekort, har du gode jobmuligheder. DEKRA tilbyder endda jobgaranti til egnede kandidater. Som lastbilchauffør ligger en gennemsnitsløn på minimum 31.000 kroner om måneden for en arbejdsuge på 37 timer.

Hvad skal du betale?

At tage kurset hos DEKRA koster 126 kroner pr. dag altså i alt 3.780 kr. Du har dog mulighed for at søge om løntabsgodtgørelse for op til 881 kroner pr. dag. Ud over selve kursets pris må du også påregne at skulle betale diverse gebyrer. Det dækker blandt andet over prøvegebyr, EU-bevis og sundhedsattest.

Prisen for kurset afhænger også af din uddannelsesmæssige baggrund. Med en videregående uddannelse, som du har brugt i erhvervsmæssig sammenhæng, samt hvis du er i job, vil din pris for kurset være 35.861,21 kroner. Hvis du er ledig, er der mulighed for at kunne tage kurset uden betaling. Hvis du er i tvivl om, hvordan du er stillet, er du velkommen til at kontakte os hos DEKRA. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

  • AMU-mål 47854 Godstransport med lastbil, 30 dg, 3.780 kr.
  • AMU-mål 47857 Godstransport med lastbil samt grundl. kval.uddan., 50 dg, 6.300/58.869,48 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

 

43 425 425