Kundeservice 43 425 425 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Tag dit buskørekort hos DEKRA

Et buskørekort kan få dig vidt omkring på flere måder. At køre bus handler nemlig om mere end bare transport fra A til B. Som buschauffør har du et stort ansvar for en gruppe mennesker, som stoler på, at du ved, hvad du har med at gøre. Kontakten til passagerene er derfor vigtig, samtidig med at du skal have konkret viden om den bus, som du kører.

Se kursusbeskrivelsen og tilmeld dig online til buskørekort her

Hos DEKRA i Hillerød kan du tage dit buskørekort, og underviserne står klar til at tage imod dig. Selvom kurset er populært, er der nemlig ingen ventetid på opstart. Du kan derfor tilmelde dig allerede nu og være i gang inden for kort tid. I Hillerød udbydes kurset som dagshold.

Dine fremtidsmuligheder

Med et buskørekort i bagagen står du med gode kort på hånden, når det gælder et fremtidigt job. Inden for de næste år vil transportbranchen nemlig komme til at mangle flere tusinde chauffører. Der er derfor god grund til at starte op på netop dette kursus hos DEKRA. Desuden er du hos DEKRA sikker på at få et kursus af høj kvalitet. Underviserne er engagerede, og undervisningen er altid opdateret og relevant.

Som buschauffør kan du vælge at køre enten rutekørsel eller turistkørsel. I begge jobs får du stor kontakt med mange forskellige passagerer, og det kræver derfor de rette kompetencer at være buschauffør. Det får du heldigvis med dette kursus hos DEKRA i Hillerød.

Kom godt i gang

For at komme i gang med kurset til buschauffør er der nogle kriterier, som du skal opfylde.  Blandt andet er det et krav, at du skal kunne gennemføre og bestå ”Prøve i dansk 2”. Med hensyn til din fysik er der krav til dit syn, som maks. må være 0,8 på dit bedste øje og 0,5 på dit dårligste øje, hvilket kan være med briller eller kontaktlinser. Dette sikres gennem en lægeattest fra din egen læge.

Borgerservice, som varetager sagsbehandlingen i forhold til ansøgning om kørekort, vil se på, om du tidligere har været straffet. Dette kan hindre, at du kan tage buskørekortet.

Når du påbegynder kurset, skal du være fyldt 21 år. Der er dog mulighed for at få dispensation for dette, hvis du er fyldt 20 år, og du under kurset fylder 21 år. Dette skal dog ske før teoriprøven, som er den første prøve på kurset.

Prisen for et buskørekort

Prisen for at blive buschaufføruddannet hos DEKRA er 126 kroner pr. dag. Kurset tager i alt 30 dage, hvilket giver en samlet pris på 3.780 kroner. Prisen er gældende, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Hvis du har en videregående uddannelse koster buskørekortet 35.861,21 kr.

Herudover tillægges forskellige gebyrer; for eksempel prøvegebyrer, lægeattest og EU-bevis. Du har også mulighed for at tilkøbe et E-learning-modulet Køreklar, som indeholder lærings-teoriprøver. Modulet koster cirka 400 kroner.

Hvis du er ledig, er der mulighed for, at du kan tage kurset uden egenbetaling. Der er dog nogle krav, som du skal opfylde i den forbindelse. Du skal blandt andet være berettiget til jobrettet uddannelse. Dit jobcenter kan hjælpe dig med at undersøge dine muligheder for dette nærmere.

Har du nogle spørgsmål vedrørende det at tage buskørekort hos DEKRA, må du endelig kontakte os.

  • AMU-mål 40531 Personbefordring med bus, 30 dg, 3.780 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 2 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 2 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

43 425 425